whiskyinfo.se
Av: Magnus Rönnerup den 2011-06-14

flattr this!

Förr, på den gamla goda tiden, gick det att beställa från The Whisky Exchange utan att betala svensk skatt utan bara den engelska. Sen börja det bråkas från svenska myndigheter och då gick det inte längre att beställa från TWE (precis som idag när det inte går att handla från bland annat Ardbeg och Laphroaigs webshoppar).

Men Whisky Exchange gav inte upp (antagligen för de hade så många svenska kunder att de förlora en hel del pengar) och fick till att man kunde beställa från dom igen. Men då var det både engelsk och svensk skatt på flaskorna. Med andra ord var det inte så fördelaktigt längre. Men igår kom ett glädjande mail för de som saknar att handla från TWE – från och med nu räcker det att man betalar de svenska skatten på flaskorna och helt plötsligt kan det bli intressant att undersöka deras butik igen.

Det som är till fördel för The Whisky Exchange är ju faktiskt att det är helt lagligt att handla från dom eftersom man skattar för flaskorna. Det finns självklart mängder av andra webshoppar som skickar till Sverige utan att betala den svenska skatten på flaskorna. Men det är inte du som köpare som har ansvaret att betala in den svenska skatten utan det ligger helt på säljaren. Dock kan det ju hända att flaskorna blir stoppade i tullen och sen blir tillbaka skickade, detta händer dock inte med whisky från TWE.

Senaste nytt från dom hittar ni alltid här:
http://www.whiskyinfo.se/2010/ny-whisky-hos-the-whisky-exchange

Kategorier: Artiklar, Nyheter

4 Kommentarer

 1. avatar Robert skriver:

  Detta låter ju riktigt trevligt!! Kommer de bli liknande priser som på Systembolaget nu då eller? Menar att de kommer ju svensk skatt.
  Den stora fördelen är ju det enorma utbud som TWE har.

  Det står i artikeln om Ardbeg och Lapgroaig. Kommer du med kunna utnyttja detta och skicka til Sverige framöver då?

 2. avatar Magnus skriver:

  En del blir nog billigare än i Sverige men jag tror inte att standardbuteljeringar kommer att bli billigare att beställa från TWE.
  Ardbeg och Laphroaig mfl kommer nog tyvärr inte skicka till sverige inom den närmsta framtiden.

 3. avatar Robert skriver:

  Okej tänkte det kunde ju bli så att nu när TWE har fåt igen ett förslag och det blir olika lagändringar så borde ju de andra kunna dra nytta av detta med ifall de ville. Typ ardbeg och Laphroaig. För det är ju tråkigt att man inte kan vara med och försöka få ta i de flaskorna som tar slut efter att medlemmar köpt. För de är ju inte alltid de flaskorna kommer till SB…te x Ardbeg alligator som nu kom till SB men hade den inte det så hade man blivit utan eller om man haft tur kunnat köpa från olika sajter på nätet om de fått tag i några.

  Vi får se vad framtiden visar.

  MVH
  Robert J

 4. avatar Magnus skriver:

  I både ardbeg och laffe så tror jag att de kommer släppas på bolaget med eftersom sverige är storkonsumenter av deras whisky. Laphroaigen kommer ju på bolaget senare i år.

Leave a Reply

 

Sponsorer
Populära inlägg
fotokonst
Creeper MediaCreeper